Fotowerkgroep

In 2015 is de fotowerkgroep gestart olv Ap Bernhart

In 2015 werd voor de eerste keer gesproken over het instellen van een werkgroep binnen de afdeling, waar hulp en ondersteuning kon worden geboden aan leden, welke zich bezighielden met het fotograferen van natuur-onderwerpen. De bedoeling was om een en ander in theorie te behandelen en daarna in de praktijk toe te passen en wel in de vorm van theorie-avonden en praktijk-excursies.

In 2016 werd daar o.l.v. Ap Bernhart mee gestart, met een frequentie van 2x per maand. In het begin van de maand de theorie-avond en tegen het eind van de maand (in het weekend) de praktijk-ecxursie. Met gemiddeld zo’n 10 tot 12 deelnemers werkte dat prima.

Echter na zo’n jaar of 2 bleek dat de frequentie van 2x per maand bijeenkomen toch wel erg veel was en werd besloten om dat te veranderen naar 1x per maand. Wel om en om theorie en praktijk. Het moet gezegd dat werkt een stuk beter. Zeker als we in de koude maanden excursie-bestemmingen kiezen als bijv. de Orchideeënhoeve.

Toen de corona-periode aanbrak zijn we uiteraard gestopt met de avonden en de excursies. Ik heb zo het idee dat velen zelf in die periode, toch nog zoveel mogelijk tijd aan hun hobby hebben besteed. Nu het einde van de beperkingen in zicht komen, begint ook de roep van “wanneer gaan we weer beginnen” luider te klinken.

Toen men mij vroeg of ik dat weer op mij wilde nemen, heb ik toch even geaarzeld ik word er niet jonger op en mijn gezondheid liet een tijd behoorlijk te wensen over. Maar tot mijn vreugde kan ik zeggen dat met name het laatste behoorlijk is verbeterd. Dus heb ik besloten ik ga nog maar weer voor een rondje.

Zo’n herstart biedt ook nieuwe kansen en ik stel dan ook voor om met elkaar eens te kijken hoe we dat nieuwe seizoen gaan inrichten, op een manier waarbij eenieder wat van zijn gading vindt. Zo zijn er nieuwe leden die fotograferen en daar zelfs beroepsmatig bij betrokken zijn (ik kan wel wat assistentie gebruiken – knipoog !!) maar er zijn natuurlijk ook nog steeds beginners, die niet tussen wal en schip mogen vallen.

Informatie: Ap Bernhart
Mail naar: ap.bernhart@gmail.com

Fotowerkgroep activiteit september 2021

Door Ap Bernhart is een artikel geschreven voor het tijdschrift “Gea” van GEA (Stichting Geologische Activiteiten). Aangezien de excursies van de GEA en de KNNV nogal wat op elkaar lijken, ze gaan alleen over de andere zaken in de natuur, zoals fossielen, mineralen en gesteenten. Is de behoefte aan het goed en gemakkelijk vastleggen van vondsten e.d. even belangrijk. Dus ook de behoefte aan de ultieme excursiecamera. Dat is de reden dat dit artikel nu ook voor onze leden beschikbaar is.